Mikä:

Yhessä – Together2023 on Nuorten Kotkien 80-vuotisjuhlaleiri. Odotamme leirille noin 450 osallistujaa, joista noin puolet saapuu ulkomailta. Leirille on ilmoittauduttu
Itävallasta, Englannista, Saksasta, Tanskasta, muutamasta Afrikan maasta ja Intiasta.

Milloin: 24.7.–31.7.2023

Missä:

Hyvärilän nuorisokeskus sijaitsee Pielisen rannalla luonnonkauniissa Pohjois-Karjalassa.
Hyvärilän tiluksilla on erinomaiset mahdollisuudet monenlaiseen harrastamiseen.
Tekemistä on tarjolla perheiden pienimmistä isompiin.
Tutustu Hyvärilään ja sen mahdollisuuksiin täällä: www.hyvarila.com.

Telttaleiri: Ohjaajasi on huolehtinut siitä, että sinulla on telttapaikka. Jos sinulla on oma teltta, voit oikein hyvin ottaa sen mukaan ja majoittua siinä oman kaverisi kanssa.

Ruokailut:

Varmistathan, että olet kertonut mahdollisista allergioistasi ja muista ruokaan liittyvistä rajoitteista ilmoittautumisesi yhteydessä. Jos näin ei ole, ota mahdollisimman pian yhteyttä, jotta voimme huomioida rajoitteesi. 

Leirillä tarjoillaan neljä ateriaa päivässä: aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala. Ruokailu tapahtuu PielisAreenalla.

Hygienia:

Leirillä on mahdollisuus saunomiseen ja suihkussa peseytymiseen. Käytössä on riittävä määrä sisävessoja. Vapaaehtoisista koostuva siivoustiimi huolehtii myös vessojen siisteydestä, mutta leiriläistenkin tulee kiinnittää huomiota siihen, että tilat jäävät hyvään kuntoon seuraavaa käyttäjää varten. Riittävä käsien pesu ja desinfiointi ehkäisee tautien leviämistä.

Terveys:

Leirillä toimii terveydenhuollon ammattilaisten päivystävä ensiapu, joka auttaa myös lievissä sairastumistapauksissa leirin aikana. Sairaana leirille ei saa lähteä: osallistumismaksu voidaan sairastapauksessa palauttaa lääkärintodistusta vastaan. Jos leirille osallistuvalla lapsella on terveyteen liittyviä erityistarpeita, varmistathan että olet ilmoittanut niistä ilmoittautumisen yhteydessä siltä osin kuin leirin ohjaajien on tarpeen tietää. Hyönteiskarkotetta, erityisesti hyttys- ja mäkäräkarkotetta, kannattaa varata mukaan leirille.

Vakuutus:

Leirin kotimaiset osallistujat on vakuutettu Nuorten Kotkien Keskusliiton toimesta.

Erityistä:

Yhessä – Together2023 on kansainvälinen suurleiri. Leiriolosuhteet ovat huikeat – leirialue on samaan aikaan riittävän tiivis tuomaan yhteisöllistä tunnelmaa ja riittävän väljä, jotta myös oma rauhoittuminen onnistuu.

Hyvärilä sijaitsee kävelymatkan päästä Nurmeksen kuuluisasta nähtävyydestä, Bomba- talosta. Toinen kuuluisa nähtävyys, Koli, ei sekään ole leiripaikasta kaukana. Kolille järjestetään 26.7. retki linja-autolla. Retkestä joudumme perimään erillisen 15 euron maksun. Retken kesto matkoineen on noin neljä tuntia. Ilmoitathan oman piirisi ohjaajalle, jos osallistut retkelle!

Yhessä – Together2023-leirille voi osallistua myös pienten lasten kanssa huoletta.
Herkille nukkujille suositellaan sopivia kuulosuojaimia, niin aikuisille kuin lapsillekin. Alue on osittain aitaamaton ja rajoittuu järveen.

Vaikka puitteet Hyvärilässä ovat erittäin hyvät, ollaan leirillä kuitenkin leiriolosuhteissa.
Pakkaa siis matkaan mukaan kirjeen lopusta löytyvän leiriläisen varusteluettelon lisäksi myös ennakkoluulottomuutta ja seikkailumieltä. Näin Yhessä-leiristä voi tulla kesäsi kohokohta ja elämäsi kotkaleiri!

Kauppa ja kahvila:

Leirillä on leirikauppa ja -kahvila, josta voit ostaa kuumia ja kylmiä juomia, naposteltavaa, herkkuja ja makeisia sekä Nuorten Kotkien leiri- ja muita myyntituotteita. Noin viisi euroa päivää kohden on sopiva summa leirille mukaan otettavaksi. Myös korttimaksumahdollisuus on.

Juomavesi:

Leirialueella on juotavaa vettä. Mukaan kannattaa ottaa vesipullo, jota voi täyttää aina tarvittaessa. Lisäksi juoksevaa vettä saa huoltorakennuksesta, jonka yhteydessä on niin pesupaikkoja kuin wc-tilatkin. Rakennus on lähellä teltta-aluetta.

Sähkö:

Hyvärilän rakennuksissa on sähkö, minkä lisäksi teltta-alueella on joitakin sähköpistokkeita. Jatkuvaa sähkövirtaa ei kuitenkaan ole mahdollista järjestää, ja sähkölaitteiden lataaminen ei aina ole mahdollista. Suosittelemme, että otatte mukaan varavirtalähteet elektronisten laitteiden lataamista varten, jos aiotte käyttää niitä. Laitteet ovat omalla vastuulla.

Sää:

Suomen kesäsää on hankalasti ennustettavissa ja monenlaiset kelit ovat mahdollisia viikon aikana. Heinäkuun lopun historiallinen keskiarvo on Suomessa noin 23 astetta päivisin ja 13 astetta öisin. Sateiden ja ukkosten, mutta myös paahtavan auringon mahdollisuudet ovat olemassa. Suosittelemme pakkaamaan mukaan niin lämpimiin kuin viileämpiinkin lämpötiloihin sopivia vaatteita. Miellyttävä, parikymmenasteinen viikko on kuitenkin etukäteen leirillemme tilattu!

Leirinuotio:

Leirillä järjestetään makkaranpaistoa Riihikodassa.

Leirin teema:

Leirin teema on yhteisöllisyys. Leirillä yhteisöllisyys näkyy esimerkiksi yhteen kokoontumisena ja yhtenä porukkana olemisena. Leiri yhdistää lapset ja nuoret useista eri maista. Tällä leirillä jokainen otetaan vastaan omana itsenään ja voimassa on rikkomaton kielto syrjiä tai kiusata muita! Leirillä perustetaan myös leirineuvosto.

Leiriläisille järjestetään mahdollisuus kertoa mielipiteitään leirin ohjelmasta sekä toivoa ohjelmaa leirille. Palautetta ja toiveita saa esittää nimellä ja nimettömästi.

Leirillä panostetaan siihen, että mahdollisimman moni tulisi tutuksi keskenään ja ryhmäytyminen onnistuisi. Panostamme leiridemokratiaan ja siihen, että jokainen saa omat toiveensa ja äänensä kuuluviin.

Ota leirin somekanavat haltuun ja kommentoi, jaa ja tykkää siellä aktiivisesti! Ole mukana vaikuttamassa ja tekemässä leiriä Yhessä!

Ohjelma:

Leirillä on monipuolista ohjelmaa, josta varmasti löytyy mieleistä tekemistä kaikenikäisille. Perheiden pienimmät viihtyvät takuulla rannan tuntumassa olevassa leikkipuistossa ja ovat toki tervetulleita myös kaikkeen muuhun ohjelmaan ikätasoinen osallistuminen ja turvallisuus huomioiden.

Leirillä on erilaisia työpajoja, laulua, tanssia ja askartelua monipuolisesti. Alueella on myös hienot mahdollisuudet hauskanpitoon liikunnan parissa.

Hyvärilästä löytyy niin padel-, koripallo-, jalkapallo-, kuin sulkapallokenttäkin, kaikki kirkasvetisen uimarannan kupeessa. Pielinen tarjoaa monipuoliset vesillä- liikkumismahdollisuudet: käytössämme on soutuveneitä, kajakkeja, sup-lautoja
ja kanootteja.

Vesillä liikkumisen ja uinnin turvallisuuden takaamiseksi leirillä on tietyt uintiajat. Uintia valvoo aina uimavalvoja ja sallittu uintisyvyys tullaan merkitsemään poijuilla.

Lisäksi leirillä vietetään tietenkin mukavat avajais- ja päätösjuhlat. Perjantaina 28.7.
leirille saapuu kutsuvieraita!

Leirikylät:

Koko leiri muodostaa yhdessä yhden suuren kylän, jonka sisällä on useita kortteleita.

Tupakointi, alkoholi ja huumeet: Leiri on päihteetön tapahtuma. Suomen lain mukaan tupakointi on kielletty alle 18-vuotiailta. Aikuiset voivat tupakoida ainoastaan merkityissä paikoissa varsinaisen leirialueen ulkopuolella. Alkoholia ja huumeita ei saa tuoda leirialueelle eikä käyttää leirillä. Toivomme, että alaikäiset eivät joisi leirillä energiajuomia.

Saapuminen ja lähtö:

Leiri alkaa 24.7. maanantaina kello 15 ja päättyy 31.7. maanantaina. Nämä ovat ne päivät, jolloin leirimaksuun kuuluvat kuljetukset leirille ja leiriltä järjestetään. Kaikille 14.5. mennessä ilmoittautuneille on paikka bussista varattu. Bussit lähtevät etelästä kohti Nurmesta aamulla ja ovat perillä päivällisaikaan (noin 17–18) mennessä.

Leirimaksuun sisältyvien yhteiskuljetusten lisäksi leirille on mahdollista saapua myös omin neuvoin, kuten omalla autolla omakustanteisesti. Muina kuin leirin alku- ja loppupäivänä saapuminen ja lähteminen on mahdollista erikseen sovittaessa, painavista syistä ja omalla kustannuksella.

Pirkanmaan bussiaikataulu menomatkalle:

Klo 8.30 Riihimäen linja-autoasema

Klo 9.00. Janakkala

Klo 9.25. Hämeenlinnan linja-autoasema

Klo 10.25 Tampereen linja-autoasema

Klo 10.45. Kangasala, Prisma

Klo 12.30. ABC Vaajakoski, lounastauko, 45 min

Klo 15.00. Kuopion linja-autoasema

Takaisin päin bussit lähtevät 31.7. porrastetusti.

Tule hankkimaan uusia, elämänmittaisia ystäviä ja tapaamaan vanhoja tuttuja! Pian nähdään kaikki Yhessä!


Lisätietoja:

Sähköpostilla: summercamp@nuoretkotkat.fi

Heidi Tuhkanen, järjestösihteeri, Nuorten Kotkien Keskusliitto heidi.tuhkanen@nuoretkotkat.fi, +358 150 2600

Sameli Valkama, leiripäällikkö samelivalkama@gmail.com

Antti Hytti, toiminnanjohtaja, Nuorten Kotkien Keskusliitto; leirin turvallisuus antti.hytti@nuoretkotkat.fi, +358 40 154 7572

Leila Tanskanen, Varsinais-Suomen Nuoret Kotkat: leirin ohjelma ja tilat leila.tanskanen@nuoretkotkat.fi, +358 40 515 2309

Milla Zuev, Nuorten Kotkien Keskusliitto ja Pirkanmaan Nuoret Kotkat: viestintä milla.zuev@nuoretkotkat.fi, +358 45 8955 895

Netti ja some:

Leirin osallistujasivut: https://yhessatogether2023.com/
Facebook: www.facebook.com/together2023, www.facebook.com/NuoretKotkat/
Instagram: www.instagram.com/together2023/, www.instagram.com/nuoretkotkat/
TikTok: www.tiktok.com/@nuoretkotkat
YouTube: www.youtube.com/@nuoretkotkat6234

Mainitse Yhessä-leiri ja Nuoret Kotkat somessa leirillä ja ennen leiriä:

#yhessätogether2023

#together2023

#nuoretkotkat80v

#nuoretkotkat

#pirkanmaannuoretkotkat

Mitä mukaan leirille?

Pakatkaa yhdessä lapsen kanssa, jotta lapsi tietää, mitä hänellä on mukana.

Nimikoikaa kaikki lapsen tavarat vaatteista pyyhkeisiin ja ruokailuvälineisiin.

Älä pakkaa tavaroita kovaan matkalaukkuun. Ne eivät mahdu telttoihin.


Leiriläisen varusteluettelo:

 • Tyyny, makuupussi ja makuualusta
 • 2 kpl kylpypyyhettä + peflettipyyhe saunomista varten
 • Ruokailuvälineet (särkymättömät syvä lautanen, muki, haarukka, lusikka ja veitsi) pakattuna kankaiseen pussiin + 2 astiapyyhettä
 • Juomapullo
 • Peseytymisvälineet: shampoo, saippua, hammasharja ja -tahna, kampa/harja
 • Muut henkilökohtaiset hygieniatuotteet (deodorantit, kosteusvoiteet jne.)
 • Aurinkovoide, hyttyskarkote, mäkäräkarkote
 • Lenkkarit, sandaalit, kumisaappaat
 • Ulkoiluun sopivat päällysvaatteet (takki ja housut)
 • Sadevaatteet (ei sateenvarjoa)
 • Päähine (lippis, hattu, huivi ja/tai pipo)
 • Villasukat
 • Uima-asu
 • Pitkähihaisia paitoja ja pitkiä housuja
 • T-paitoja, shortseja
 • Alusvaatteita ja sukkia
 • Fleecetakki tai villapaita, pitkät välihousut
 • 2 yöpukua (pitkähihainen ja -lahkeinen pyjama)
 • Kankainen likapyykkipussi
 • Henkilökohtaiset lääkkeet (tieto lääkityksestä ilmoittautumislomakkeeseen ja lapsen ohjaajalle sekä lääkkeen annostusohje kirjallisena)
 • Taskurahaksi kolikoita ja pieniä seteleitä. Sopiva rahamäärä leirille on noin 5 euroa päivässä.

Lisäksi voit ottaa:

 • paita, jonka voi tuunata

Leirille ei saa tuoda:

 • pelikonsoleita
 • energiajuomia
 • päihteitä
 • teräaseita
 • tulentekovälineitä
 • arvotavaroita tai kalliita koruja/
 • vaatteita
 • lasipulloja

Kolille Yhessä?