Kesäleirillä pelejä, sirkusta ja discoilua


Teksti ja kuva: Krista Tofferi 

Pirkanmaan Nuoret Kotkat järjestivät 14.-18.7 kesäleirin Kankaan Torpalla Urjalassa. Aloitimme leirin valmistelun vertaisohjaajien kanssa jo maanantaina, jolloin siistimme leirialueen ja tilat. Saimme muutamalta vapaaehtoiselta aikuiselta apua mm. teltta-alueen nurmikon leikkaukseen. Alkuviikon aikana vertaisohjaajat pääsivät myös seuraamaan leirin suunnittelua. 

Keskiviikkona leirin alettua pystytimme teltat ja leikimme vertaisohjaajien johdolla tutustumisleikkejä. 

Leirin aikana mm. maalattiin pyykkipoikia ja kiviä, pelattiin erilaisia ulkopelejä, kuten kymmenen tikkua laudalla, poliisi ja rosvo, Afrikan tähti ulkona ja lentopalloa sekä käytiin Nuutajärvellä melomassa, suppailemassa ja uimassa. 

Leirillä oli myös uima-allas, jonka kanssa oli aluksi pieniä ongelmia, sillä allas ei meinannut pysyä täytenä. Lopuksi kuitenkin pienistä vastoinkäymisistä huolimatta uima-altaaseen päästiin ja samalla kehkeytyi myös vesisota. 

Lauantaina teemana oli sirkus, jolloin Aleksi Matilainen ohjasi sirkustoimintaa ja opetti leiriläisille jongleeraamista ja muita temppuja. 

Leirin ohjelmassa oli myös discoja, vitsikkäitä vitsejä, saunomista, vesi-ilmapallojen heittelyä ja muuta yhteistä tekemistä. 

No kettuhan se oli!